Google gjør stor oppdatering

Nå kan Google straffe deg eller kaste deg helt ut av Google umiddelbart og uten advarsel. Den siste Penguin-oppdateringen gjør det svært viktig at du har kontroll på lenkene inn til nettstedet ditt eller selv ikke jukser eller bruker spam på eget nettsted for å rangere høyere.

http://www.royalways.com/blog/wp-content/uploads/2016/01/Google-Penguin-4-1024x404.jpg
Google oppdaterer penguin algoritme til 4.0 http://www.royalways.com/blog/wp-content/uploads/2016/01/Google-Penguin-4-1024×404.jpg

Algoritmen er utviklet for å motkjempe sider som bruker ulovlige metoder som “spam” for å få høyere rangering i Google. Flere nettsider benyttet seg av slik “juks” og forsvant nå fra søkeresultater med umiddelbar effekt. Google Penguin ble introdusert for verden i 2012 og opererte kun periodevis. Dette førte til at sider som hadde blitt “tatt” av Google Penguin ikke mistet straffen før neste oppdatering, noe som kunne ta flere mnd.

Forrige oppdatering (Penguin 3.0) ble gjort i oktober 2014. Alle nettsider som ble truffet har måtte vente i nesten 2 år før de ble kvitt den. Dette tilhører nå fortiden ifølge Google. Siste oppdatering av algoritmen gjør at Penguin operer i sanntid! Penguin er nå en del av den evigvarende indekseringen som foregår til en hver tid. En annen endring i Penguin er at den nå også går direkte på enkeltsider, og ikke bare nettsiden i sin helhet slik den har fungert tidligere.

Ifølge kilder i Google foregår det nå en utrulling av Penguin 4.0, uten å gi et eksakt tidspunkt for når dette er ferdig. Det er usikkert hvor lang tid dette vil ta, men det er forventet en periode på noen uker før utrullingen er fullstendig.

Sannsynligheten for en ny versjon er liten, grunnet sanntids-oppdateringen vi opplever i siste versjon. Dette betyr allikevel ikke at Google ikke ville gjøre oppdateringen i eksisterende algoritme.

Lenke-profil har alltid vært viktig, og har du ikke tatt dette seriøst tidligere så må du begynne å gjøre dette med en gang. En dreven SEO konsulent vil raskt kunne gjøre oppryddingen for deg. Dette gjøres gjennom bruk av forskjellige analyseverktøy for å finne feilene, og deretter starter oppryddingen ved å fjerne lenkene eller klassifisere dem som “nofollow”. Denne prosessen bør startes umiddelbart om det ikke er gjort tidligere. Lykke til – og god SEO.

Kilde: http://searchengineland.com/google-updates-penguin-says-now-real-time-part-core-algorithm-259302