OM OSS

Navnet Findability as valgte vi fordi det kort og godt betyr «evnen til å finne». Det er et utrykk i vår bransje som er helt relevant for de tjenester vi tilbyr. Evnen til å gjøre det lettere å finne informasjon ved hjelp av søk er kjernen i Findability sin forretningsstrategi.Ordet findability er et utrykk for enkelheten ved å finne relevant informasjon på websider gjennom bruk av søkemotorer som Google. Ordet brukes som regel bare i sammenheng med web og internett.Ordet findability definerer da veldig godt det forretningsområdet vi jobber med. Gjennom vår kompetanse, vårt nettverk og våre verktøy skal vi gjøre det mulig for brukerne å finne den informasjonen de trenger hos de kundene som bruker våre tjenester, samt å analysere denne trafikken til det beste for både brukere og kunder.

FINDABILITY AS sitt team

Tom Martinsen
(Daglig leder)

+47 924 93 220
tom@findability.no

Tom Martinsen har jobbet som daglig leder i et digitalt kommunikasjonsbyrå i over 20 år og er nå daglig leder i Findability as. Tom har jobbet i mange år med konseptutvikling, idé, tekst og har også vært konsulent/prosjektleder. De mange erfaringene gjør at han har sett hvilke resultater kundene får ved å bruke virkemidlene riktig. Tom er nå rådgiver, prosjektleder, tekstforfatter og konseptutvikler. Han jobber også med innhold som bedrer plasseringer på Google og øker synligheten på søkemotorene.

Roar Eriksen
(Seniorrådgiver og styreleder)

+47 930 12 400
roar@findability.no

Roar Eriksen er seniorrådgiver og styreleder i Findability as. Han har jobbet med SEO og markedsføring i 20 år. Det finnes få personer i verden som har tilsvarende kompetanse som Roar. Han leter fortsatt etter oppdrag han ikke klarer å løse. Roar har en teknisk kompetanse og forståelse for digital markedsføring det er få andre som har.

Vegard Søtvik Krogh
(PPC konsulent og prosjekkoordinator)

+47 484 05 482
vegard@findability.no

Vegard har en solid forståelse for digital markedsføring, med god erfaring fra eventbransjen. Han jobber i dag som annonsør i Google Adwords, hvor han er godt sertifisert og meget dyktig til å finne riktige løsninger. Vegard er opptatt av gode samarbeid og å nå kundens mål på en gunstig måte.

Mike Hillingseter
(Innholdsprodusent)

+47 921 18 832
Mike@findability.no

Mike Hillingseter har de siste årene jobbet som journalist og fotograf. Før han kom til oss har han jobbet hos Romerikes Blad, hvor han jobbet som journalist, fotograf og videofotograf. Mike kommer til å jobbe med alt av innhold for både oss, og kundene våre.
I tillegg til erfaring med tekst, foto og video, har Mike også studert digital markedsføring. Han har, som alle oss i Findability, en stor interesse for SEO.

Glenn Løvberg
(Seniorrådgiver)

+47 924 69 255
glenn@findability.no

Glenn har jobbet i reklamebransjen i over 25 år med spesialfelt innen opplevelsesmarkedsføring, møteplasser, events, arrangement og messer. I tillegg er han konseptutvikler, kreativ konsulent og strategi- og kommunikasjonsrådgiver. Som Executive Producer for Gulltaggen igjennom 15 år har han vært med å bygge opp et av de største arrangementene/konferansene for den nordiske digitale bransjen og fulgt tett utviklingen
mellom de digital kanalene og den fysiske møteplassen.

Martin Owren
(Utvikler)

+47 936 74 399
martin@findability.no

Martin Owren kombinerer studier ved UiO (Informatikk: programmering og systemarkitektur) med å jobbe i Findability. Martin jobber som programmerer hos oss, og er ekspert på WordPress og WooCommerce, noe han har mange års erfaring med. Han jobber også mye med strukturerte data som er svært viktig i SEO-sammenheng. Han har også hentet inn mye erfaring da han startet og driver bedriften Russemerket, som produserer klistremerker for russen.

Vincent Hasselgard
(WordPress utvikler og designer)

+47 950 55 654
vincent@findability.no

Vincent har jobbet med web i over 10 år og WordPress nesten like lenge. I tillegg til lang erfaring med design og utvikling for web har Vincent en bachelor i grafisk design fra Westerdals ACT.
I 2011 ledet Vincent et av Norges kanskje største WordPress-utviklingsprosjekt; å bygge et CMS basert på WordPress for aktivioslo.no.

Sigrid Marie Christensen
(IxD / Webdesigner, AD og Frontend-utvikler)

+47 970 75 951
sigrid@findability.no

Sigrid har 5 års utdannelse fra Høyskolen Kristiania, mange års erfaring med design, programmering og innholdsproduksjon fra reiselivsbransjen og driver sitt eget selskap med design av klær og nettsider. Denne bakgrunnen kommer godt med når hun hjelper våre kunder med å utvikle deres løsninger. 

SAMARBEIDSPARTNERE

Peter Bryng
(Filmregissør og storyteller)

Peter Bryng jobber som Innholdsprodusent for noen av Norges største bedrifter, byråer og TV-kanaler. Han har bred kompetanse innenfor flere sjangere og er opptatt av god historiefortelling. Han er kjent for å lage historier som skaper engasjement og er opptatt av å tilpasse sine filmer til riktig kanal. Han bruker mange av bransjen dyktigste mennesker på sine produksjoner. For mer informasjon om hans tidligere arbeider, gå inn på: Se mer av Peters arbeid på bryngfilm.no

Ine Foss
(Strategisk rådgiver digitale endringsprosesser)

Ine har over 20 års erfaring fra bemanning, rekruttering, organisasjonsutvikling og HR. Hun har jobbet som leder og rådgiver i teknologi- og kunnskapsbedrifter, har bred erfaring med forretningsutvikling og innovasjon, digitaliseringsprosesser og effektivisering av arbeidsprosesser. Ine har en masterutdanning i organisasjonsutvikling og endringsledelse samt en påbygning i strategisk forretningsutvikling og innovasjon. Ine jobber målrettet, er visjonær, handlingsorientert, har stor kontaktflate og høy gjennomføringsevne.

Harald Andre Ryen
(Advokat/Partner)

Advokatfirmaet Mageli ANS representert ved advokat/partner Harald Andre Ryen er en nær samarbeidspartner med Findability.
Findability oppdager stadig aktører som har ødelagt synligheten til sine kunder ved omlegging av nettsider eller etablering av nye.
Dette kan få store økonomiske konsekvenser.
Harald A. Ryen har i samarbeid med Findability spesialisert seg på akkurat dette området.
Dette krever kombinasjon av stor forståelse av SEO, og juridisk kompetanse for å kunne kreve erstatning eller reklamasjon i en slik sammenheng.

Det som er viktigere enn hvem vi er, er hva vi gjør.

Findability betyr evnen til å finne. Vår første jobb er å finne feil og svakheter i webløsninger og presentere det på en hyggelig måte. Det høres kanskje litt brutalt ut, men det er faktisk sant. Det er evnen til å finne svakheter (findability) vi har utviklet svært langt. Vi leter etter problemer slik at nettløsningen i fremtiden lettere kan bli funnet av Google og andre søkemotorer.

Det første vi gjør er å se om du er straffet av Google for å ha gjort noe galt. Det er utrolig mange nettsteder som er straffet som ikke vet om det. Vår første jobb blir da å få opphevet straffen fra Google slik at vi virkelig kan få nettstedet til å øke sin synlighet.

Etter vi har gjort alle de raske forbedringene så begynner den kontinuerlige jobben med å forbedre plasseringen på nøkkelord hos Google og utvikle nye søkeord/begreper.

Samtidig som forbedringene finner sted så begynner vi å analysere trafikken til nettstedet for å utvikle denne til omsetningsøkning eller å nå frem med ønsket informasjon.

Vi kan monitorere trafikk på nettsidene og priser på nettbutikker slik at man får optimal utnyttelse av den informasjonen som er lagt igjen og deretter gjøre nødvendige endringer.

Vi leverer analyse og overvåkningstrategiSEOinnholdsmarkedsføringnettsiderGoogle Adssosiale medier og Facebookkampanjer og kurs/foredrag.