Google vil straffe «forstyrrende innhold»

“Forstyrrende innhold” på nettsider vil bli straffet av Google fra 2017

Fra og med 10. Januar 2017 vil nettsider med “forstyrrende innhold” bli straffet av Google og ikke lenger regnes som mobilvennlig. Begrunnelsen fra Google er at nettsider som opererer på desktop og mobil tilsynelatende ikke tar hensyn til at det «forstyrrende innholdet» ikke tilpasser seg de mindre mobilskjermene.

Det finnes 3 ulike typer “forstyrrende innhold” som Google ser som de største problemstillingene:

  • Pop-ups som dekker store deler av innholdet, enten det dukker opp rett etter søkegenerert besøk eller etter scrolling.
    “forstyrrende innhold” som krever at brukeren fjerner pop-up før brukeren får tilgang på innholdet nettsiden i utgangspunktet leverer.
  •  Sider hvor “forstyrrende innhold” gjennom layout ligger ovenfor og/eller forstyrrer det vesentlige innholdet brukeren ser etter.
illustrasjon av ulike typer forstyrrende innhold
Eksempler på forstyrrende innhold.

Nettsider som bruker «forstyrrende verktøy» for å beskytte brukerne mot innholdet sitt blir ikke straffet av Google.

Dette gjelder sider som bruker denne type funksjonalitet til f. eks:

  • Verifisere at brukeren er gammel nok til å se innholdet siden besitter.
  • For å opplyse kunden om at siden bruker cookies.
  • Sider hvor innholdet ikke er indeksert og f.eks krever innlogging eller betaling.
  • Bannere som bruker en godkjent størrelse av skjerm og som gir kunde merverdi, eksempelvis nettsteder som har apper i App Store eller Google Play for å skape bedre brukeropplevelser. Gjelder også bannere som ikke forstyrrer brukeren og som de enkelt kan fjerne (grensen her er hårfin)
Bilder over illustrerer hvilke type innhold det er snakk om som godkjennes.
Bilder over illustrerer hvilke typer innhold som godkjennes.

I November 2015 valgte Google å innføre straff for nettsider som henviste brukerne til nedlasting av apper. Dette er altså ikke like straffbart, så lenge modulene brukes via Chrome eller Safari.

Det finnes mange som bruker denne typen forstyrrelser for å påvirke kunder, også i Norge. Vi har funnet et utvalg av ulike aktører som bør gjøre noe med nettsiden sin for å unngå straff på nyåret;

Så pass på hvordan du bygger opp din nettside. Sørg for at den er mobilvennlig, mtp at nesten 50% av alle søk skjer på mobil, og ikke gå i fellen med å utsette brukerne dine for forstyrrende innhold – det VIL straffe seg!

Ellers ønsker vi alle lesere god SEO!

Kilder: http://searchengineland.com/interstitialgeddon-google-warns-will-crack-intrusive-interstitials-next-january-257252